El museu d’Ador pretén ser un lloc de conservació, d’investigació i de difusió del nostre patrimoni cultural local. Pretén ser un instrument de promoció dels nostres artistes i d’aquells que vullguen mostrar-nos la seua obra, a més de tindre un espai per a dur a terme activitats didàctiques dirigides a tot el poble i en especial al públic escolar; també compta amb una important col·lecció etnològica. 

L’emblemàtic edifici que va acollir en la seua època, durant diverses dècades, l’antic Ajuntament i altres dependències escolars, està ubicat en el nucli antic de la població. La seua vistosa façana de pedra és símbol de totes les promocions culturals que es difonen a través de cartelleria i altres mitjans de comunicació. Destaca un entorn molt acollidor al costat d’una plaça enjardinada.

Un Museu: dos espais

Planta baixa: EXPOSICIÓ PERMANENT

Dos espaioses sales permeten albergar, d’un costat efectes, ferramentes i objectes de tot tipus aportats pel mateix veïnat que, convenientment seleccionats i agrupats per la seua utilitat en els quefers quotidians de la llar i en el camp, ocupen per complet l’espai destinat a l’exposició permanent. La presència d’elements utilitzats en l’apicultura té una especial importància per tractar-se d’un sector econòmic de fort arrelament a partir del segle XVI, al punt de ser Ador el segon productor de mel de la comarca cap a la meitat del segle XX.

Primera planta: EXPOSICIONS TEMPORALS O ITINERANTS

D’altra banda, la zona destinada a exposicions temporals o itinerants, de qualsevol manifestació artística o cultural de les que ja hem disfrutat recentment des de la seua inauguració, exerciran un paper important en les futures exposicions previstes gràcies a un conveni marc en matèria museística subscrit amb la Diputació de València amb el que significa d’aportació i cessió de peces, intercanvi d’exposicions, assessorament, etc.